Vaniljhorn med doftpelargon

Den som har doftpelargon i en kruka kan hacka bladen och dekorera kakor med! Kakorna blir vackra som praliner i en konfektask

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 40 st
Vaniljhorn med doftpelargon

Ingredienser

3 ½ - 4 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
1 msk vaniljsocker

Garnering:
3 msk kronblad av doftpelargon
½ dl strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Blanda snabbt samman mjöl (spara lite till utbakning), smör och vaniljsocker (gärna i en matberedare).

Dela degen (på mjölat bakbord) i 40 bitar och rulla små längder ca 6 cm långa. De skall vara något tjockare på mitten. Böj dem till horn och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i ugnen 8 – 10 minuter.

Hacka kronbladen och blanda dem med sockret. Vänd kakorna i sockerblandningen när de är precis nygräddade så att blandningen fastnar.

Tips! Om sockerströsslet ramlat av när man skall servera kakorna, kan man snabbt återvärma dem snabbt i mikron och vända dem ännu en gång i sockerströsslet.
Visningar:
1405
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Kanel och karde..
av lennali
över 2 månader
Vaniljhorn
över 2 månader
Vaniljknappar
över 2 månader
Vaniljhorn - so
av tina62
över 2 månader
Vaniljhorn glut
av solla43
över 2 månader
Vaniljhorn
över 2 månader