Vaniljkrämspaj med kiwi

Denna snabblagade paj fylls med vaniljkräm och dekoreras med kiwifrukt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
2 msk farinsocker
50 g smör
1 msk vatten

Fyllning:
2 dl mellangrädde
3 äggulor
2 msk strösocker
1/2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
2 - 3 kiwifrukter

Gör så här

Gör pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Kör snabbt samman vetemjöl, farinsocker,
smör och vatten i en mixer.

Tryck ut degen i en form, ca 18 cm i diameter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt det svalna.

Gör vaniljkrämen. Koka upp mellangrädden.
Dra kastrullen åt sidan. Lå det stå 10 minuter.

Rör samman gulor och strösocker. Vispa ner det i grädden.
Sjud upp blandningen och vispa hela tiden. Kyl såsen.

Vispa vispgrädden och blanda ner vaniljsockret. Rör ner i såsen.

Skala och skiva kiwifrukterna. Fyll pajskalet med kräm och dekorera med kiwifrukter.
Visningar:
1059
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Banan- och vani
av Queenie
över 2 månader