Vaniljpankaka

En himmelsk ugnspannkaka med smak av mannagryn och vanilj. Perfekt till frukosten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Vaniljpankaka

Ingredienser

8 dl mjölk
1 1/2 dl mannagryn
1/2 tsk salt
2 ägg
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl Arla Köket Kesella kvarg, vanilj
ca 2 dl sylt eller bär

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn. Koka upp mjölken i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Vispa ner mannagryn och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 4 min. Ta kastrullen från värmen igen. Vispa ihop och rör ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna och pudra ev över lite vaniljsocker. Servera pannkakan ljummen med en klick kvarg och sylt.
Visningar:
2812
Sparat:
128

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.