Vaniljpannacotta med rabarber

Tips! Gör vaniljpannacottan upp till 2 dygn innan servering. Låt den stå i kylskåp. Sätt bara lite plastfolie över.

Betyg (3 röster)
Antal personer
6 st
Vaniljpannacotta med rabarber

Ingredienser

Pannacotta:
5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker (eller 1 vaniljstång)
4 gelatinblad

Rabarbertopping:
300 g rabarber (2-3 stjälkar)
1 msk vatten
1 dl gelésocker eller vanligt socker

Gör så här

Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. (Om du vill använda äkta vaniljstång, klyv och skrapa ur fröna och lägg alltsammans i kastrullen.)
Lägg gelatinbladen i blöt.
Låt gräddblandningen koka upp och koka ca ½ minut. Ta av kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner den i den varma gräddblandningen.
Häll upp i portionsglas. Ett tips är att använda tratt eller någon bra slev om det är svårt att hälla.
Ställ kallt och låt stå 1-2 timmar tills det stelnat.
Rabarbertopping: Skär rabarber i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med vatten och låt koka upp. Häll över sockret (om man använder gelésocker så blir det lite mer geléaktig konsistens än vanligt socker). Låt rabarbern smälta och koka i sin egen vätska tills den blir mjuk och går sönder. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
När rabarbern är ljummen, tar ca 30 min i rumstemperatur, kan du skeda upp den ovanpå vaniljpannacottan. Ställ sedan in i kylen igen och låt stelna 1-2 timmar eller längre - upp till 2 dygn
Visningar:
11688
Sparat:
251
Vaniljpannacott..
över 2 månader
Blåbärspannacot
över 2 månader
Vaniljpannnacot
av jas65
över 2 månader
Vaniljpannacott
av gummsen
över 2 månader
Kaffe- och vani
av ros
över 2 månader
Rosa vaniljpann
över 2 månader