Vanlig pajdeg

Finns många olika sorter. Här är en av dessa

Låt gärna degen vila i formen och i frysfack en stund, så sjunker inte kanterna.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Vanlig pajdeg

Ingredienser

2 dl Vetemjöl
100 g Smör el. margarin
2 msk Vatten
Lagom till form 25 cm

Gör så här

Häll mjöl i en bunke.
Skär rumsvarmt smör i små bitar och lägg i. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg. Platta ut degen en gång och knåda ihop degen till en boll.
Lägg degen kallt minst 15 min om det är bråttom, men helst två timmar.
Kavla ut en tunn deg (<3mm).
Smörj en pajform med matfett.
Klä med deg och skär bort kanterna.
(Alt. tryck ut degen i formen).
Stick upprepade hål i degen med en gaffel.
Fyll med fyllning och sätt in i ugn.
Visningar:
5758
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Pajdeg recept
Mormors pajdeg
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Maya´s Bacon &
av SDMaya
över 2 månader
Fransk chokladp
av Annafbg
över 2 månader
Paj med fetaost
av ros
över 2 månader