Vardagsfisk i gryta

Snabb fiskrätt som barn brukar gilla.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Vardagsfisk i gryta

Ingredienser

400 g vit djupfryst fisk
8 mindre potatisar
4 ägg
1 brk creme fraiche 15 %
persilja
2 msk stark, söt senap
mjöl att reda med
1 msk smör
salt
peppar

Gör så här

Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
Skala potatisen och skär i bitar, större eller mindre efter behag.
Koka den som vanligt i en kastrull, ungefär 10 minuter. Koka under tiden även äggen så de blir hårdkokta.
Koka också fisken i 10 minuter, och spar 5-6 dl av fiskspadet. Dela fisken i bitar. Skala äggen och skär dem i bitar.
Häll av potatisvattnet och ställ potatisen åt sidan.
Blanda mjöl i smöret till redning, häll en bottenskyla av fiskspadet i en gryta , värm och tillsätt redningsmjöl/smöret. Späd med spadet allteftersom, tillsätt senap, salt och peppar.
Ha i creme fraishen och spad, låt det gärna koka ihop lite, så det blir som en något tjockare sås samt tillsätt fisken, äggen och potatisen. Ha till slut i persiljan.

Vi äter rätten med sked, och serverar hårt bröd med ost till.
Visningar:
1518
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Pankogratinerad
av mumsan
över 2 månader
Strömming med s
av mv
över 2 månader
God vardagsfisk
av monbjon
över 2 månader
Lyxig vardagsfi
av verros
över 2 månader
Fru Bråttoms va
över 2 månader
Hokifilé i ugn
över 2 månader