Varm glasspaj

Gottigt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

12 Digestivekex
100 g smör

Fyllning:
1 pkt djupfrysta bär
1,5 pkt vaniljglass ā 1/2 liter
1 dubbel-daim

Maräng:
4 äggvitor
1 dl socker
mandelspån

Gör så här

Korssa kexen. Smält smöret och häll det över kexsmulorna. Arbeta ihop till en deg och tyck ut den i en pajform. Lägg de nästan tinade bären i pajskalet. Krossa chokladen och strö den ovanpå. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret och vispa lite till.
Skär glassen i bitar och lägg dem på bären. Bred marängen över och gratinera i 250 grader tills marängen är ljust brun ca 10 min.
Visningar:
973
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Glasspaj recept
Hallonglasspaj
över 2 månader
Frusen glasspaj
av MrsC
över 2 månader
Jordnötsglass i
av grill
över 2 månader
Hallonglasspaj
över 2 månader
Amerikansk glas
över 2 månader
Hjortronglasspa
av ewamik
över 2 månader