Varm lammfärspaté med youghurtsås

Passar på buffébordet

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1 kg lammfärs, ej för mager
1 msk curry
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk koriander
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk paprikapulver
Några stänk kajennpeppar
3 tsk salt
1 uppvispat ägg
2 dl kaffegrädde eller mellangrädde
Matfett till formen

Youghurtsås:
3 dl naturell youghurt
1 stor gul lök
Matfett till stekning
0,5 tsk koriander
0,5 tsk paprikapulver
1 krm salt

Gör så här

Börja med såsen. Slå youghurten i ett melittafilter och låt den rinna av i 30 minuter. Hacka under tiden löken och stek den mjuk och glansig på svag vrme. Låt löken svalna. Blanda den avrunna youghurten med löken. Rör i kryddorna och ställ såsen kallt.

Blanda färsen med kryddor, salt, ägg och grädde. Packa den i en smord limpform. Stick i en ugnstermometer så spetsen hamnar mitt i patén. Grädda i 200 grader cirka en timma eller till 70 grader. Stjälp upp färsen - vänd den rätt igen och servera den var i skivor tillsammans med såsen.
Visningar:
1858
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.