Varm Lumumba

Efter maten är det mysigt att slå sig ner framför brasan (smakar lika bra utan brasa ) med en ljuvlig lumumba – varm och extra god choklad med konjak och vispad grädde.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 glas

Ingredienser

100 g mörk choklad, 70%
6 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
16-20 cl konjak

Garnering:
Vispad grädde
Kakaopulver

Gör så här

Hacka chokladen.
Värm upp mjölken och grädden i en kastrull. Tillsätt chokladhacket och vaniljsockret.
Vispa tills chokladen smält.

Häll 4-5 cl konjak i varje glas. Slå på den heta chokladen. Garnera med vispad grädde.
Dofta över kakaopulver
Visningar:
3578
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Lumumba recept
Lumumba, dubbla..
över 2 månader
Lumumba
över 2 månader
Lumumba
över 2 månader
Lumumba de luxe
över 2 månader