Varm purjolök med vinigrette

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g purjolök
1 liten röd paprika
1 tsk senap
salt
peppar
1 msk vinäger
2 msk olja

Gör så här

Ta bort hälften av det gröna på purjolöken, skär resten i cm-breda bitar. Lägg i kokande saltat vatten och låt sjuda 15-20 min. Skölj och kärna ur. Skär paprikan i tunna ringar. Lägg senapen i en skål, häll på vinäger, blanda. Tillsätt oljan under omrörning. Smaka av. Låt purjolöken rinna av väl, men låt den inte kallna. Lägg upp den på ett fat , häll över vinägrettsåsen och blanda om. Garnera med paprikan, och servera rätten ljum. Servera med gott, vitt bröd elelr vitlöksbröd!
Visningar:
1029
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.