Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Betyg (1 röst)
Antal personer
10-12
Varm smörgåstårta

Ingredienser

9 skivor landgångsbröd

Fyllning 1:
400 g köttfärs
2 msk smör eller margarin
2 grovrivna morötter
1 burk tomater med spad
1-1 ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan

Fyllning 2:
1 liten hackad gul lök
200 g skivade champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 burk champinjonkräm , ca 185 g

Gratinering:
Riven ost
3 ägg
2-3 dl majonnäs

Garnering:
Tomater
Gurka
Ost
Persilja

Gör så här

Fräs färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Blanda ner morötter och tomater. Smaksätt med salt, peppar, vitlök och timjan. Sjud röran i ca 10 minuter.

Fräs lök och svamp tills det "knäpper" i svampen. Blanda ner champinjonkrämen. Lägg 3 skivor landgångsbröd på ett ugnssäkert fat och bred på fyllning 2. Lägg 3 skivor på andra ledden och bred på fyllning 1.

Täck med de sista skivorna som läggs parallellt med de första. Strö på osten. Hit går tårtan att förbereda. Dela på äggulor och vitor. Blanda gulorna med majonnäsen. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.

Bred sufflésmeten över tårtan och gratinera ca 15 minuter tills tårtan är genomvarm och har fått fin färg. Garnera med färska grönsaker och servera genast.

Tips!
Istället för formbröd kan du använda tunna pannkakor som bottnar men dela då på fyllningarna och gör flera lager. Tårtan går också bra att frysa innan man breder över sufflésmeten. Rester kan också frysas. ör gärna en fräsch grönsallad och bjud till.
Visningar:
17631
Sparat:
218

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Smörgåstårta á ..
av LEDIVO
över 2 månader