Varm Smörgåstårta á la Nalle

Det blir en ca 14-16 bitar mkt god och mättande (Ej kalorisnål) varmsmörgåstårta men det är ingen vardagsmat så låt oss frestas!!. Den är mkt uppskattad så räkna med att gubbar äter mer trots att dom är mätta.

Serveras gärna med ett medel fylligt rödvin eller något gott mellan mörkt öl.

Glöm inte en god sallad.

Har blivit tillsagd av vänner att jag måste lägga ut denna och dela med mig av denna otroligt goda tårta.(Det är nästan slagsmål om resterna på morgonen mellan ungarna.)

Betyg (3 röster)
Antal personer
13-16
Varm Smörgåstårta á la Nalle

Ingredienser

Bottnar:
3 st jätte Franska

Fyllningen botten:
6 st stora tomater
3 st stora paprikor vilka man tycker är goda
1 st stor purjolök
3 st stora gula lökar
Ostronsås

Fyllningen mitten:
600 gr mjuk skinkost
2 dl cream fraiche (ej lätt)
900 gr färska champinjoner
2 pkt fryst persilja
1 pkt rökt påläggsskinka ( 400 gr)

Fyllningen överst:
400 gr majonäs (originalet inte den fettfria)
5 dl cream fraiche
600 gr skalade räkor
9 st stora hård kokta ägg
1 st stor purjolök fin hackad
2 pkt fryst dill

På toppen:
Jättefranska garnerade med äggvita från 9 st ägg

Gör så här

Botten fyllningen:
Fin hacka alla grönsaker eller mixa till småbitar,lägg allt i en kastrull och låt det puttra så allt blir mjukt. Tillsätt Ostronsås tills rätt sällta uppstår.
Tag ett durkslag slå av vätskan.

Mellan fyllningen:
Finhacka Champinjonerna och fräs upp dom med salt och peppar,Låt svalna.

Tag mjukosten och blanda med Cream Fraichen finhacka skinkan och blanda med osten tillsätt persiljan och dom svalnade champinjonerna.

Översta fyllningen:
Tag majonäsen och blanda med Cream Fraichen tillsätt Räkorna och dom fin hackade äggen även den finhackade purjolöken och 2 pkt dill.

Sätt ugnen på 110 Grader.
Tag nu en plåt och lägg ut 4 x 4 jätte franska brödskivor, fördela nu grönsaksakerna jämt över bröden.

Gör nu likadant igen lägg bröd över grönsaksfyllningen och fördela ost & skink fyllningen jämt,

Och en gång till, lägg bröd över ost fyllningen och fördela räkfyllningen jämt ,Och nu till den sista bröd staplingen ovan på denna läggs en uppvispad äggvita som ett täcke runt om.

Sätt om det finnes en ugns termometer i mitten på tårtan och kör upp den till 65-70 grader ca:1 ½ timma.

Kostnad : Ca 320 :- för 14-16 bitar (2005).
Visningar:
17013
Sparat:
347

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta recept
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Smörgåstårta á ..
av LEDIVO
över 2 månader