Varma kladdiga chokladmuffins

Någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Hur som helst – oförskämt goda är de, särskilt med snabbgjord hallonglass.

Per portion: 260 kcal

Betyg (5 röster)
Antal personer
8 st
Varma kladdiga chokladmuffins

Ingredienser

100 g mörk choklad (ca 70 %)
50 g smör
2 ägg
1 äggula
1 dl florsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

HALLONGLASS:
250 g frysta hallon
250 g kesella ( 10 %)
1 msk honung

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 8 små metall- eller aluminiumformar
(ca 6 cm i diameter).

Smält choklad och smör på svag värme.

Vispa ägg, äggula och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i smeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd runt med slickepott.

Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Muffinsarna ska vara kladdiga i mitten, då är de som godast.

Hallonglass:
Mixa frysta hallon, kesella och honung till en jämn smet och servera till. Garnera gärna med några frysta hallon.
Visningar:
7840
Sparat:
220

LIKNANDE RECEPT

Chokladmuffins recept
Chokladmuffins ..
över 2 månader
After eight cup
av vea_88
över 2 månader
Chokladmuffins
över 2 månader
Amerikanska kan
av bbeeaa
över 2 månader
Amerikanska Cho
över 2 månader
Sabinas cupcake
över 2 månader