Varma räkknyten

Fina små pannkaksknyten där räksmaken bryts mot skogsdoftande svamp, gärna färska kantareller, om det är säsong, annars duger det lika bra med små champinjoner

10 knyten

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5
Varma räkknyten

Ingredienser

Pannkakssmet:
4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk smält smör
1 krm salt

Fyllning:
500 g färska räkor med skal
1 burk kantareller (190 g) eller 200 g färsk svamp
1 msk smör
2 dl creme fraiche
250 g kesella (10 %)
1/2 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
Finrivet skal av 1/2 lime
1 dl finhackad dill
1 1/2 dl riven ost, typ Gouda

Tillbehör:
grönsallad
citronklyftor

Gör så här

Vispa samman smeten. Låt den vila 15 minuter. Grädda till gyllenbruna små pannkakor och låt dem svalna.

Sätt ugnen på 250°. Rensa räkorna och stek svampen i smör. Rör ihop creme fraiche och kesella i en bunke, lägg i räkorna och svampen. Smaka av med örtsalt, nymald vitpeppar, rivet limeskal samt finhackad dill.

Fördela blandningen i mitten på pannkakorna och vik ihop var och en till ett litet paket. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter mitt i ugnen.

Servera med grönsallad och citronklyfta.
Visningar:
1377
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Räkknyten
över 2 månader