Vattenlingon

Användbart till kötträtter och även efterrätter.
Rekommenderas verkligen som smakförhöjare till lite av varje.

Betyg (1 röst)
Antal personer
1-oändligt

Ingredienser

Nyplockade fina lingon (inga skavanker får finnas på bären)
Kokt vatten
Stor glasburk med skruvlock

Gör så här

Fyll en glasburk med nyplockade fina lingon. Får inte finnas några skavanker på bären (det kan framkalla mögel under processen).
Koka upp vatten (skall verkligen koka ordentligt). Låt det sedan kallna. När det väl är kallt så slå vattnet över lingonen så burken är helt fylld med lingon och vatten (ingen luft får finnas i burken). Förslut väl, helst med skruvlock.
Låt sedan burken stå kallt till mitten av december.
Bären blir krispiga och är naturligtvis även lite sura eftersom de är helt osockrade.
Servera dem till en kötträtt eller lägg dem i en mandelmussla med grädde över. Gärna punschgrädde.
Som efterrätt kan det vara gott med en aning socker över dem. Det är en smaksak.
Visningar:
5332
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR