Vattenmelonsorbet

Så otroligt gott och svalkande på sommaren.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

750 g vattenmelon, skalad, urkärnad och skuren i tärningar
1 kanelstång
300 g strösocker
8 msk citronsaft
1 äggvita

Gör så här

1. Passera melonen i en matberedare, häll sedan i sockret och blanda i 30 sekunder.

2. Koka sakta upp melonen tillsammans med kanelstången, rör runt så att sockret smälter. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 minut. Tag bort från plattan, tillsätt citronsaften och låt svalna. Tag bort kanelstången.

3. Häll smeten i en frysform och frys in den tills kanterna är frusna.

4. Mosa sorbeten med en gaffel. Vispa äggvitan hårt med elvisp, häll i sorbeten skedvis i äggvitan och vispa tills allt blir tjockt och skummande.

5. Häll tillbaka sorbeten i frysformen och frys den tills den är fast. Mjuka upp sorbeten i kylskåpet 20 minuter innan den serveras.
Visningar:
2693
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.