Veckosallad

Lätt att göra och passar till all sorts mat.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4-6
Veckosallad

Ingredienser

½ vitkålshuvud, normalstort
3-4 morötter
½ purjolök
1 paprika

Dressing:
1 dl matolja
1 1/2 dl äpplecidervinäger
1/2 dl strösocker
Salladskrydda
Svartpeppar

Gör så här

Använd matberedare. Hacka vitkål i den storlek du vill ha. Häll det i en skål.

Hacka sedan morötterna, häll över i skålen. Sedan fortsätter man med purjolöken och paprikan. Se till att inte matberedaren får arbeta för länge med paprikan, för då blir det bara en gröt.

Blanda ihop dressingen och häll över salladen, blanda om. Håller sig i kylen 1 vecka.
Visningar:
11434
Sparat:
319

LIKNANDE RECEPT

Veckosallad recept
Färgrik veckosa..
av lillawe
över 2 månader
Veckosallad
av burbot
över 2 månader