Vegetarisk chokladpudding med mandelsås

Denna pudding passar utmärkt till vegetarianer och laktosintolleranta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pudding:
6 dl havremjölk, t ex Oatly eller Solhavre
5 msk Maizena majsstärkelse
6 msk socker
4 msk kakao
1-2 msk vaniljsocker
Mandelsås:
Sötmandel
Vatten
Sirap
Bär (eventuelt frukt)

Gör så här

Pudding: Blanda havemjölk, majsstärkelse, socker och kakao i en kastrull. Koka upp under omrödning och låt koka någon minut. Tillsätt sedan vaniljsocker. Häll upp krämen i t ex en vattensköljd skål. För att undvika att det bildas skinn på ytan kan man strö över socker. Låt puddingen kallna åtminsone 2-3 timmar i kylskåp innan servering. Mandelsås: Skålla mandeln och låt den svalna eller lägga dom i blöt över natten och pilla bort skalet. Det går även att använda dom som den är men såsen får inte lika fin färg. Beräkna en del mandel till en del vatten. Mixa mandeln till pulver i en mixer, tillsätt sedan vattnet och mixa tills det blir en sås. Tillsätt sedan valfri mängd sipar och någon bärsort du tycker om. Har du inga bär så går frukt också bra. Mixa tills det blir en jämn sås.
Visningar:
1738
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Chokladpudding recept
Superenkel och ..
över 2 månader
Bättre än sex k
av Bodil56
över 2 månader
Chokladpudding..
av hecka
över 2 månader
Sofies tryffelb..
över 2 månader
Chokladpudding
över 2 månader
Italiensk chokl
över 2 månader