Vegetarisk Lasagne

En otroligt smakrik lasagne. Med massor av nyttigheter. Gjorde denna efter att jag jobbat ett tag på en vegetraisk restaurang. Den har blivit oerhört omtyckt. Min mamma vill alltid ha den om hon får bestämma.
Skriv gärna vad ni tycker.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 sats bechamelsås
Lasagneplattor
2 st lökar, (välj sort själv)
1 morot
1 liten palsternacka
1 halv squash
2 st paprika, röd och gul
2-3 vitlöksklyftor
3 tomater
1 burk passerade tomater
1 burk lätt creme fraiche
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Basilika
Oregano
Spiskummin

Gör så här

Börja med att skala alla grönsakerna, utom tomaterna.
Tomaterna ska blancheras så att skalet lättare försvinner.
Koka upp vatten i en kastrull och sätt i tomaterna.
Efter 2-3 minuter (när skalet börjar att krulla sig lite), tar man snabbt av dom från plattan och spolar dom försiktigt i kallt vatten. Sen är det bara att skala.
Hacka grönsakerna, fräs allt i en stekpanna med lite olja.
Häll över i en kastrull när det har börjat att mjukna, men inte tagit färg.
Tillsätt dom passerade tomaterna.
Krydda rikligt, va inte feg. Gör det gärna flera ggr om du känner dig osäker. Smaka av.
Låt småkoka..
Undetiden som såsen kokar kan du göra Bechamelsåsen.
Antingen göra en egen eller köpa färdig.
Tillsätt creme fraichen i tomatsåsen och blanda.
Sen är det bara att varva såserna med lasagneplattor i en form.
Strö över en god gratängost.
Gratinera i 200*C ca 30min
Känner efter så att plattorna verklligen är mjuka.
Lycka till!
Visningar:
8503
Sparat:
316

LIKNANDE RECEPT

Lasagne recept
Smarrig och krä..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Mustig lasagne
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader