Vegetariska biffar

Bra att göra om man har rester av potatismos eller kokt ris i kylskåpet.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

drygt 400 g Kokta, mixade röda bönor
2 dl kokt ris
1 dl potatismos
1 dl skorpmjöl
2 ägg
1 dl mjölk
2 medelstora morötter
1 liten gul lök
soja
chilisås
spiskummin
grillkrydda
aromatkrydda efter smak
olja och eller flytande margarin

Gör så här

Blötlägg, koka bönorna(eller använd konserv 1 st burk)och mixa dem. Blanda i en bunke: Svalnat bönmix, kalla riset och potatismoset. Vispa mjölk och ägg och låt skorpmjölet svälla i vätskan. Riv morötterna och löken fint och blanda i "färsen" tillsätt det svällda skorpmjölet.Smaksätt med de kryddor man tycker om. Smaka av smeten och se om den är lagom fast för att hålla ihop som biffar. Stek på medelvärme så att de får fin färg.Servera som vanliga köttfärsbiffar med potatismos, sallad och kanske en sötsur sås.
Visningar:
5789
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Strimlad biff m
över 2 månader