Vegpaj

En god paj när man börjar bli trött på kött. Jag gjorde denna först gången när det var VÄLDIGT tomt i kylen. Jag är ju förtjust i Västerbottenost men det går lika bra med något annat om man vill ha den lite mildare.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
5 st tomater
1/5 påse babyspenat
1 st gul lökar finahackade
2 st vitlöksklyftor, finhackad
50 g soltorkade tomater i olja, strimlade
75 g svarta oliver utan kärna
75 g oliver gröna
0,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
4 st ägg
0,5 dl parmesanost, riven
1 dl västerbottenost, riven

Gör så här

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Kavla ut degen tunnt och lägg i form och glöm inte att nagga botten och kanter. Förgrädda botten i ugnen i ca 15 minuter.

3. Blanda tomater, vitlök, lök, soltorkade tomater, oliver,spenat och lägg i formen, vispa grädde ägg, salt och peppar. Häll fyllningen i pajbottnen. Strö över osten och grädda i ca 40 minuter.

Servera med en grönsallad.
Visningar:
1605
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.