Vermiceller med tonfisk

Det här är en typisk variant på italiensk pasta. Tonfisk gör såsen matig och ansjovis ger den rätta sältan.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 - 2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
½ kg tomater eller 1 burk krossade , ca 425 g
Salt
2 krm svartpeppar
1 burk tonfisk , ca 200 g
4 - 6 ansjovisfiléer
1 knippa persilja
400 g vermiceller eller tagliatelle

Gör så här

Hacka vitlöken fint och fräs den i hälften av olivoljan i en stekgryta.

Skala de färska tomaterna genom att doppa dem i hett vatten så att skalet lossnar. Hacka dem grovt. Häll tomaterna i grytan och krydda med salt och svartpeppar. Låt puttra ca 30 minuter.

Skär tonfisken i småbitar och fräs hastigt upp dem i resten av oljan. Hacka ansjovisfiléerna och persiljan.

Tillsätt tonfisk, ansjovis och persilja i grytan och låt såsen koka ytterligare några minuter.

Koka pastan enligt förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

Servera genast med tonfisksåsen över.
Visningar:
1835
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Tonfisk recept
Tonfiskgratäng ..
av ca70
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Ny smörgåstårta
av lena4
över 2 månader
Tinas smörgåstå
av tina62
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader