Vetebröd

Mammas variant... jättegoda...

Betyg (0 röster)
Vetebröd

Ingredienser

3 liter vetemjöl
1 liter mjölk
Ca 4 dl socker
1 tsk salt
4 tsk kardemumma
1 pkt jäst
300 g margarin

Fyllning:
Kanel
Socker
Margarin

Pensling:
Ägg
Pärlsocker

Gör så här

Ugn: 250 grader

Smula jästen, blanda med socker. Låt stå ca: 5 minuter.

Smält margarinet, häll i mjölken (fingervarmt) Tillsätt salt och kardemumma.

Rör samman.

Låt jäsa ca: 1 timma.

Jag brukar dela degen i 2 eller 3 delar, kavla ut och pensla ut margarin, strö på kanel och socker. Vik ihop. Jag skär sedan i ca 1 cm tjocka strimlor och rullar till bullar.

Pensla med ägg och strö pärlsocker och sedan in i ugnen tills bullarna har härlig guldbrun färg.
Visningar:
2121
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Vetebröd recept
Bästa vetebröde..
av lennali
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Berits
över 2 månader
Bullar med mand
över 2 månader
Snabba smörbull
av Queenie
över 2 månader
Pers kardemumma
av MrsC
över 2 månader