Vetebullar

Grundrecept på bullar, kan fyllas med kanel, kardemumma, vanilj eller kakao!

Betyg (3 röster)
Antal personer
40 st

Ingredienser

150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
2 tsk stött kardemumma
14 dl vetemjöl
Fyllning:
100 gram smör
4 msk socker
1 msk kanel, eller
0,5 msk vaniljsocker, eller
1 msk kakao, eller
0,5 msk kardemumma
Topping:
1 st ägg
1 dl pärlsocker, eller
1 dl hackad mandel

Gör så här

1. Gör först degen: Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur.
2. Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över mjölkblandningen, Rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
3. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
4. Rör ihop smör, socker och valfri smaksättning till fyllningen.
5. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen och skär 20 bullar av varje del.
6. Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
7. Sätt ugnenn på 225 grader.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och/eller hackad mandel.
9. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
Visningar:
2954
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Vetebullar recept
Smörbullar med ..
över 2 månader
Saffransbullar
av Cayene
över 2 månader
Smarriga semlor..
av vaselek
över 2 månader
Vetebullar
av Ellee
över 2 månader
Vetebullar med
över 2 månader