Veteburgare med youghurt dressing

Hamburgare av vete. består till största delen av krossat vete.
Potatis och ägg ett måste som bindemedel.....

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g krossat vetekorn
1 gul lök
3 msk olivolja
8 dl tunn grönsaksbuljong
2 medelstora potatisar
2 ägg
3 msk finhackad persilja
örtsalt
vitpeppar
svartpeppar
"andra kryddor som du gillar"
olivolja till stekning

Till dressingen:
1 dl matlagningsyoughrt
2 msk majonäs " finns smalare variant om man föredrar det"
1 msk hackad smörgåskrasse
örtsalt

Gör så här

1. Finhacka en gul lök. vänd vetekross i kastrull med varm olivolja. Blanda ner lök och slå på 8 dl tunn grönskasbuljong. Koka upp och sjud blandningen 10 min under lock. Lyft av kastrullen av spisen och låt blndningen stå och svälla en timme underlock.

2. blanda ihop dressingen, youghurt, majonäs, kryddor och krasse. Låt gärna dressingen stå och dra innan servering.

3. rör ner 2 rårivna potatisar och två ägg. Smaka av med hackad persilja och kryddor.

4. Forma till åtta hamburgare som steks 3-4 min på vardera sida i olivolja. Veteburgarna är ganska sköra innan de får stekyta. Vänd dem bara en gång och använd stro stekspade. Serveras med bröd, grönskaer och dressing som vegetariska hamburgare.
Visningar:
1352
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.