Vetedegspirog med keso

Pirog med keso

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 dl mjölk
Knappt 50 g jäst
½ tsk salt
2 msk strösocker
Drygt 9 dl vetemjöl
Smält smör eller margarin till pannan
Vetemjöl till pannan
½ uppvispat ägg till pensling

Fyllning:
1 pkt Keso
3 dl gräddfil
3 msk smält smör eller margarin
2½ ägg
1 dl russin
Rivet skal av ½ citron
½ dl strösocker
1½ msk vaniljsocker

Gör så här

Ljumma mjölken, ca 37 grader. Rör ut jästen i lite av den. Tillsätt resten av mjölken, salt, strösocker och mjöl.
Arbeta snabbt ihop degen. Låt den jäsa övertäckt på varm, dragfri plats till sin dubbla storlek, beräkna ca 20 minuter.

Rör ut keson tills den är jämnt smågrynig. Blanda ner gräddfil och det smälta, avsvalnade matfettet.
Vispa upp äggen, tillsätt dem, russin, citronskal, strösocker och vaniljsocker.

Pensla en liten ugnspanna med smält smör eller margarin. Pudra över den med en aning mjöl.
Kavla ut degen, lägg den på ugnspannan. Bred fyllningen över men lämna en degkant runt om.

Grädda pirogen ca 20 minuter i 225 grader. Efter halva tiden, när degkanten jäst upp runtom, penslas denna med uppvispat ägg.
Skär pirogen i bitar till serveringen.
Visningar:
657
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.