Vetehjärta

Med en riktigt god och påkostad vetedeg behvs det inte någon fyllning i vetebrödet. Baka istället ut degen i olika former och figurer.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 bitar

Ingredienser

1 pkt, 50 g, jäst
150 g smör eller margarin
1½ dl mjölk
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
7 dl vetemjöl

Pensling:
1 ägg

Garnering:
Pärlsocker

Gör så här

Tillbehör:
Kakform eller kakmått i form av ett hjärta eller en egentillverkad mall av papper

Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervrme, 37 grader.

Rör ut jästen i lite av degvätskan. Häll över resten av degvätskan.

Rör ner socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.

Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet i degen.

Kavla ut degen till en 2 cm tjock platta. Sporra eller skär ut ett stort hjärta ur degen med hjälp av en form, ett mått eller en mall.

Lägg hjärtat på en bakpappersklädd plåt. Låt det jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla hjärtat med uppvispat ägg. Strö över rikligt med pärlsocker. Grädda hjärtat i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt det svalna på galler.
Visningar:
923
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.