Vickningslängd

Finsmakarens varma macka....

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 skivor vitt bröd skuret på längden
500 g räkor med skal
1 burk musslor i vatten (200 g)
8 sparrisstänger djupfrysta
300 g färska champinjoner

Sås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 schalottenlökar
1 dl torrt vitt vin
ca 2-3 dl grädde
1 äggula
Salt
Peppar
Finklippt dill

Gör så här

Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Tina sparrisen. Ansa och skiva svampen.
Skala lökarna och finhacka dem. Fräs löken i lite matfett tills den är blank och mjuk.
Strö över mjölet och rör om. Späd med vin och grädde, i omgångar. Låt såsen koka upp under omrörning och koka några minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan.
Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har "kokat" in.
Kantskär eventuellt brödskivorna. Täck dem med svampen. Fördela musslor och räkor i rader över svampen. Lägg sparrisstänglarna mellan skaldjuren.
Häll över såsen så att den rinner ner mellan skaldjuren. Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter i 225 grader.
Strö över finklippt dill.
Visningar:
870
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Vickningslängd
över 2 månader