Vietnamkyckling med citrongräs

God kycklingrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingbröst utan skin och ben
4 vitlöksklyftor i tunna skivor
2 stjälkar finhackat citrongräs
3 msk thai-fisksås eller vietnam-fisksås
1 msk sockar
2 msk jordnötsolja
4 salladslökar i små bitar
2 röda chillifrukter utan kärnor, i smala strimlor
2 dl böngroddar
20 blad thaibasilika
1 gurka, skalad, halveras utkärnad och skuren i "månar"
4 dl ris

Gör så här

Skär kycklingbröstet i mindre bitar. Blanda vitlök, citrongräs, fisksås och socker i en skål. Värm oljan i en wok ochsnabbstek köttet 2-3 minuter på varje sida. Lägg köttet i såsblandningen. Låt dra i 20 minuter, värm upp woken igen ochfräs salladslök och chili lätt i samma olja som tidigare. Tillsätt kött och marinad i woken och låt koka upp. Häll upp rätten i varma skålar eller på tallrikar med och blanda den med groddar, basilika och gurkmånar. Serveras med ris.
Visningar:
1269
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.