Viktökarkaka

En kaka till kaffet som är farligt goda för figuren, Även goda direkt ur frysen. Långpannekaka. Chokladbotten med krämig glasyr. Gäddas 20 minuter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Botten:
4 st ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 gram smör , smält

Glasyren:
75 gram smör , smält
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokosflingor

Gör så här

Börja med att förbereda alla ingredienser till glasyren så den är redor att kokas när du stoppar in botten i ugnen.

Botten:
Vispa ägg och socker.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör till sist i det smälta smöret.

Grädda i en långpanna klädd med bakplåtspapper i 200 gr i ca. 10 minuter (halvgräddad)

Börja koka ihop glasyren i en kastrull och låt koka i ca. 5 minuter.

Tag ut botten ur ugnen efter ca. 10 minuter och bred glasyren på den halvgräddade botten. Grädda den ytterligare i ca. 10 minuter.

Skäres i rutor.

Går utmärkt att frysa, men akta dej för viktökning. Man tar lätt en kaka varje gång man öppnar frysen och äter upp den som godis.
Visningar:
2531
Sparat:
74

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.