Vild köttfärslimpa

En lite annorlunda köttfärslimpa

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta(
5 msk smör
2,5 msk salt, ca
2 tsk timjan
2 msk tomatpuré
9 enbär
1 tsk svartpeppar, nymald
0,5 kg viltfärs, eller viltskav
0,5 kg fläskfärs
2 äggvitor
1 dl ströbröd
0,5 liter kantareller
2 dl valnötter
2 dl lingon
1 paket bacon

Gör så här

Riv morötter, lök och vitlök. Värm en stekpanna, häll i 2 msk smör och stek blandningen tills den mjuknar. Ta av pannan från spisen och blanda ner salt, timjan, tomatpuré, krossade enbär och svartpeppar. Sätt ugnen på 200 grader.

Häll blandningen i en bunke och tillsätt färser, ägg och ströbröd. Blanda ordentligt.

Värm en stekpanna, häll i 2 msk smör och stek rensade kantareller tills svampens vätska har kokat bort.

Smörj en 1 1/ 2 liters avlång sockerkaksform med smör och salta och peppra på insidan. Lägg en tredjedel av köttfärsen i botten och tryck till så att den kommer ut i hörnen. Bred ut kantareller ovanpå och lägg på ett andra lager med köttfärs. Bred ut valnötter och lingon och avsluta med ett sista lager färs. Täck ytan med baconbitar.

Ställ formen i en gratängform och fyll gratängformen till hälften med kokande vatten. Ställ försiktigt in formarna i ugnen och baka i 70 minuter. Ta ut köttfärslimpan, lägg på ett bakplåtspapper, en skärbräda och tyng ner med några konservburkar. Låt limpan stå så och stabilisera sig en halvtimme innan den serveras.
Visningar:
2465
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader