Vilda biffar

Vilda biffar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Vilda biffar

Ingredienser

400 g nötfärs
1 ägg
½ liten gul lök
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
3 msk Touch of taste viltfond med kantarell
1 dl vatten
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås med vild touch:
½ liten gul lök
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk soya
1 ½ msk Touch of taste viltfond med kantarell
2 tsk svartvinbärsgelé
Salt
Svartpeppar
Flytande margarin

Gör så här

Skala och finhacka löken. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt svälla och lägg sedan i färs, fond, salt, peppar, ägg och lök. Blanda väl.

Forma till biffar och stek i stekpanna. Fräs löken i margarin. Strö över mjöl. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning.

Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och låt koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, vinbärsgelé och sockerärtor.
Visningar:
1754
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Strimlad biff m
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader