Vilda biffar med lingongräddsås

Du blir vild av denna rätt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Vilda biffar med lingongräddsås

Ingredienser

500 g älgfärs
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
( ½ tsk viltkrydda)

SÅS:
2 msk smör
4 msk hackad lök
1 burk kantareller (om inte färska , frysta eller torkade finns)
3 dl vispgrädde
ca 2 msk getost (hård)
1 dl lingon , lösfrysta eller rårörda
kalv- eller viltfond

Gör så här

1.Blanda färsen med ägg, salt, peppar, viltkrydda.
2.Forma 8-10 runda, platta biffar. Låt svampen rinna av och spara spadet.
3. Stek svamp och lök i gryta. Slå på grädden och lägg i små bitar getost. Låt småputtra och rör om så att osten smälter. Tillsätt lingon och fond.
4. Stek biffarna i lite smör, 2-3 minuter och lägg över dem i grytan. Låt allt puttra 10 minuter på svag värme. Smaka av och tillsätt mer kryddor, ost eller lingon om du tycker det.

Servera med kokt potais och lingongräddsås.
Visningar:
3200
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Fyllda älgfärsb
av lennali
över 2 månader
Svampfyllda oxr
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av lennali
över 2 månader