Vildand honungsmarinerad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Fågel :
2 unga änder
smör till stekning
svart vinbärsaft
lite mjöl
ev en skvätt mjölk till såsen

Marinad:
6 dl rödvin
6 dl vatten
6 msk honung
2 morötter, rivna
2 finhackade lökar
10 svartpepparkorn, krossade
8 enbär, krossa
4 tsk salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser till marinaden, rör om så honungen löser sig. Änderna ansas och styckas, blanda med marinaden och låt marinera 1 dygn. Ta upp köttbitarna och och torka av dem, bryn dem fint runt om. Sila marinaden och ös den över köttet, låt alltsammans småputtra tills köttet är klart, ca 20 minuter.

Red av såsen med mjöl och eventuellt lite mjölk, smaka av med svart vinbärssaft.

Serveras med kokt ris och gula vaxbönor.
Visningar:
3430
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Citron- och Hon
över 2 månader
Honungsmarinera
av tinah
över 2 månader
Honungsmarinera
över 2 månader
Grekiskorgasm m
över 2 månader
Honungsmarinera
över 2 månader
Honungsmarinera
av mumsan
över 2 månader