Vildsvinsfilé med valnötstäcke

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 skivor vitt formbröd
50 g (ca 1 dl) valnötter
1 msk hackad timjan
1/2 tsk salt
1 krm peppar
50 g smör eller margarin
700-800 g vildsvinsfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk margarin eller smör

Sås
1 gul lök
1 morot
1 msk margarin eller smör
1 tsk tomatpuré
3 dl rödvin
4 dl kött- eller vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond+vatten)
1 msk maizenaredning för mörka såser

Gör så här

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här
Mixa bröd, nötter, timjan, salt och peppar i en matberedare. blanda i matfettet. Putsa filén på hinner och senor. Skala och skiva lök och morot. Fräs lök och morot i matfettet i en stekpanna. Tillsätt buljongen och låt puttre ca 5 min. Sila såsen i en ren kastrull och låt koka upp oop nytt. Vispa i maixenaredningen och låt koka ytterligare 1 min till lagom såskonsistens. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Gnid in filén med salt och peppar. Bred valnötssmöret över köttet och tillaga mitt i ugnen i 175°C, ca 25 min. Låt köttet vila ca 10 min under aluminiumfolie innan det skärs upp. Server med smörfrästa trattkantareller och klyftpotatis samt tomatsallad
Visningar:
5162
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Vildsvinsfilé recept
Vildsvinsfilé i..
över 2 månader
Viltmarinad med
över 2 månader
Helstekt vildsv
över 2 månader
Gravad vildsvin..
av Magnus
över 2 månader