Vildsvinsstek

Betyg (2 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1½ kg ben- och svålfri skinkstek
salt
svartpeppar
paprikapulver
malen koriander
matfett , att steka i
1 morot
1 liten gul lök
1 liten knippa persilja
2 lagerblad
1 påse ca 60 g valnötskärnor
2½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde
ev vetemjöl

Gör så här

Gör så här
Bind upp steken med hushållssnöre om den inte redan är nätad. Krydda köttet väl runtom med salt, peppar, paprikapulver och koriander. Bryn steken väl runtom i en panna med matfett. Lägg den i en stekgryta och sätt i en stektermometer.

Skär moroten i bitar och skala och klyfta löken. Bryn detta och lägg tillsammans med persiljan runtom steken. Smula lagerbladen och hacka valnötskärnorna. Strö det på steken. Späd med vattnet och smula ner buljongtärningen. Bräsera steken på svag värme under lock tills termometern visar 85°C. Ta upp köttet och låt det vila 15 minuter.

Sila skyn ner i en såskastrull och pressa innehållet mot silen. Tillsätt soja och tomatpuré, späd med grädden och smaka av. Koka ihop såsen eller red den med lite vetemjöl utrört i vatten.

Servera steken med såsen, kokt potatis och gärna brysselkål.
Visningar:
9310
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Vildsvinsstek recept
Vildsvinsstek m..
över 2 månader
Vildsvin, fylld
över 2 månader
Ciderbräserad v..
över 2 månader
Honungsglaserad
av Angie87
över 2 månader
Vildsvinsstek m
av fraser
över 2 månader
Porterkokt vild
av Queenie
över 2 månader