Vildsvinsterrin

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

200 g putsad karré/stek från vildsvin alternativt fläskkött
75 g rimmad bog
100 g späck
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 krm riven muskot
1 lagerblad
4 tsk konjak
1/2 msk timjan
1 ägg
125 g sidfläsk
125 g skinka
ca 200 g späck i skivor

Gör så här

Gör så här
1. Skär karrén, bogen och späcket i små bitar. Blanda noggrant med salt,
peppar, muskot, smulat lagerblad, konjak och örtkryddor. Ställ i kylen över
natten.
2. Sätt ugnen på 175°C.
3. Grovmal det marinerade köttet och blanda med ägg.
4. Skär sidfläsk och skinka i små bitar. Blanda med färsen.
5. Klä en enlitersform med späck och låt det hänga över kanterna. Fyll
formen med färs och vik över späcket. Tillaga i ugnen till en
innertemperatur på 70°C ca 1 timme. Låt svalna.
Visningar:
1449
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.