Viltbergare med potatispuré

Ett smarrigt recept som jag inte gjort på länge, men det blir gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 gram mald viltfärs
4 - 5 dl vispgrädde
2 ägg
50 - 75 gram getost
salt
nymalen vitpeppar
rårörda lingon
ca 150 gram smör att bryna

Potatispure:
6 medelstora potatisar
200 gram valfri svamp (gärna kantareller)
2 st finhackade scharlottenlökar
2 dl standardmjölk
2 msk osaltat smör
1 dl vispgrädde
1 msk dragon
salt
vitpeppar

Gör så här

Verktygen skall vara väl kylda.Skala ansa och skölj alla grönsakerna.
Passera lingonen genom en fin sil. Koka potatisen, värm mjölk och smör,
pressa potatisen. Blanda under kraftig vispning ner mjölk/smör så att det
blir en pure. Bryn svamp och lök, slå sen på grädde, tillsätt svampen/grädden
till puren.Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

Blanda färsen med salt och ägg i en mixer tills den blir smidig.
Tillsätt grädde försiktigt medan maskinen går.
Forma släta biffar med hjälp av en sked,vänd i salt och ströbröd.
Stek i rikligt med smör ca 3 min/sida på medelvärme.
Håll varmt.

Bryn smöret gyllene,lägg upp maten på varma tallrikar,först puren sedan biffarna.
Häll över det brynta smöret,och sist en ring med lingon.
Visningar:
1341
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.