Viltburgare med västerbottenost

Läcker smak!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Viltburgare med västerbottenost

Ingredienser

800 g älgfärs eller annan viltfärs
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
100 g västerbottenost

Tillbehör:
sallad
tomat
gurka
gul eller röd lök
bröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda färsen med ägg. Krydda med salt och peppar.
3. Forma 8 tunna jämna "burgare" och lägg 1 tjock skiva ost mitt på 4 av dem.
4. Lägg den andra "burgaren" ovanpå. Forma till så att de sluter samman i kanterna och osten inte rinner ut.
5. Stek burgarna hatigt på båda sidor. Efterstek i ugnen i 8-10 minuter.

Gör en sallad av grönsakerna och servera tillsammans med bröd.

TIPS! Smaksätt gärna med tacokrydda eller viltkrydda t ex.
Visningar:
4212
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Focaccia med tr
av ros
över 2 månader
Viltburgare med
av Fin
över 2 månader
Viltburgare med
av Fin
över 2 månader