Viltfärsbiffar

Enbär och lingon ger biffarna vildsmaken, servera med nykokt potatis och broccoli.
Enkelt och gott, med en underbar mustig smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g nötfärs, 10 % fett
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk krossade enbär
2 msk finhackad rödlök
1 dl Kelda lagalätt
2 tsk smör

Sås:
1 1/2 dl Kelda lagalätt
2 tsk konc kalvfond
1 tsk soja
2 msk lingonsylt
2 msk hackad persilja

Gör så här

Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och gräddmjölk. Forma till biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 4 min på varje sida. Ta upp dem. Häll gräddmjölk, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna och strö över persilja. Servera med kokt potatis, broccoli och lingonsylt.
Visningar:
1248
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Viltfärsbiffar recept
Maya´s Viltfärs..
av SDMaya
över 2 månader
Mina viltfärsbi..
över 2 månader
Viltfärsbiffar
av ingsa
över 2 månader
Viltfärsbiff me
av MrsC
över 2 månader
Viltfärsbiffar ..
över 2 månader