Viltgryta med sting.

Bra hösträtt med färska kantareller.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1 kg grytbitar av älg eller rådjur
2 st Karbanos korvar
2 st Chorizo korvar
2 nävar Gula kantareller eller trattkantareller
4-5 hackade vitlöksklyftor
1 ½ tsk salt
3 krm. svartpeppar
5 dl. vispgrädde, ev lite mjölk
Lite vetemjöl

Gör så här

Skär korven i ca: 1 cm långa bitar och bryn den i lite smör och olivolja.
Tag upp korven ur stekgrytan och bryn köttet i fettet.
Slå på grädden, mjölet, korven, salt och peppar låt sjuda i ca 20 minuter.
Därefter lägger man i svampen och vitlöken, kan behövas att spädas med lite mjölk.
Låt sjuda i ca 25 minuter, eller tills köttet är mört.


Servera med ris och sallad
Visningar:
1855
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Viltgryta recept
Viltgryta med g..
över 2 månader
Viltgryta med l
av Kicki8
över 2 månader
Afrikansk inspi..
över 2 månader
Viltgryta med a
över 2 månader
Butlers viltgry
av lennali
över 2 månader
Viltgryta på Ky
av Guhawi
över 2 månader