Viltlax

Det här är mumsigt!

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Viltlax

Ingredienser

4 bitar skinn och benfri lax , ca 500 g
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk stötta enbär
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc vilt- och kantarellfond
1 - 2 msk lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär laxen och purjolöken i stora bitar.

Lägg purjolöken i botten i en ugnsäker form och fördela laxen ovanpå.

Krydda med salt , peppar, timjan & enbär.

Blanda grädde och fond och häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Strö över lingon.

Servera med stekt svamp och potatis.
Visningar:
2920
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Viltlax
över 2 månader
Viltlax
av Lena54
över 2 månader