Viltnapoleon

potatisbakelse

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

2 st bakpotatisar
1 st morot
10 st champinjoner
200 g viltskav
10 cm purjolök
3 msk kalvfond
4 kvistar rosmarin
salt och nymalen vitpeppar
smör att steka i

Gör så här

Skölj potatisarna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite smör och krydda med salt och vitpeppar. Efterstek dem i ugnen på 200° i 8 minuter.

Skala och strimla moroten och koka strimlorna mjuka i lättsaltat vatten. Skiva 6 av champinjonerna och stek dem i lite smör. Salta och peppra. Grilla eller stek de övriga 4 champinjonerna hela och stick in rosmarinkvistar som garnering.

Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med viltskaven. Smaka av med vitpeppar och ev en aning salt, slå över kalvfonden och 2 dl vatten och låt det hela puttra någon minut.

Vid serveringen, varva potatis, champinjoner, viltskav, morotsstrimlor, potatis, champinjoner och viltskav. Toppa med rosmarinchampinjonen.
Visningar:
665
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.