Viltpasta

Viltpasta

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Viltpasta

Ingredienser

8 skivor rökt älgkött, i strimlor
500 g färsk tagliatelle
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
150 g kantareller, grovhackade
2 msk smör, till stekning
3 dl mörk oxbuljong
2 dl grädde
1 tsk soja
1 msk maizena
2 msk färsk persilja, hackad
1 msk färsk timjan, hackad
Salt
Svartpeppar
Parmesanost, färsk

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Fräs lök,vitlök och kantareller i smör, slå på oxbuljong och låt småputtra i 10 minuter. Tillsätt grädde och soja. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt det sedan puttra i ytterligare 5 minuter. Lägg i strimlor av älgköttet. Vänd ner persilja och timjan. Smaka av med salt och peppar.

Servera såsen till den nykokta pastan med lite hyvlad parmesan på toppen.
Visningar:
3186
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.