Viltskivor i ugn.

En jättelätt rätt som sköter sig själv, och Du har tid att förbereda dukning och övrig mat.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Älgstek cirka 1 kg.
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 1/2 tsk Sambal oelek
1 1/2 dl Kinesisk soya
2-3 Vitlöksklyftor
Vitpeppar
svartpeppar

Gör så här

Börja med att röra ihop marinaden och pressa ner vitlöksklyftorna efter smak. 2-3 klyftor vitlök tycker jag är lämplig mängd.

Skär köttet i skivor.

Häll lite marinad i botten av en större ugnsform, varva sedan köttskivorna och marinaden samt vitpeppar, svartpeppar mellan varven.

Klä formen med ugnsfolie, skall vara tätt runt formen.

Tillaga i ugn på 175 grader i 1,5 timme. Obs du skall inte öppna folien under tillagningen.

Servera med hasselbackspotatis, klyftpotatis eller ris och en god sallad och ett gott bröd, gärna fullkornsbaguetter eller vitlöksbaguetter.
Visningar:
2690
Sparat:
129

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.