Vinbärskaka med maräng

Så god!

Betyg (3 röster)
Vinbärskaka med maräng

Ingredienser

2 ägg
1 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 msk kallt vatten
Ca: 5 dl rensade röda vinbär
3/4 dl socker

Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker

Gör så här

Ugn: 250/150 grader

Vispa äggen pösiga med 1 dl socker. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver och vatten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter och gärna med löstagbar botten. Grädda nederst i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 150°.

Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt i 1 dl socker.

Lägg bären blandade med 3/4 dl socker på kakan.

Bred eller spritsa över marängsmeten. Grädda mitt i ugnen i ytterligare ca 15 minuter.

Servera kakan ljummen, gärna med en klick vaniljsås eller halvsmält vaniljglass.

Tips!
Du kan strö flagad mandel över marängen om du vill ha den extra festlig. Tänk på att det är mycket viktigt att ha absolut rena och torra redskap när du vispar äggvitor.
Visningar:
5060
Sparat:
89

LIKNANDE RECEPT

Vinbärskaka recept
Hallelulja mome..
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader
Vinbärskaka
av tina62
över 2 månader
Vinbärskaka/fyr..
över 2 månader
Saftig vinbärsk
över 2 månader