Vinbärsmaräng

Jättegod tårta som jag brukar göra. Om man vill kan man byta ut de röda vinbären mot andra bär el frukt, eller strunta helt i bär / frukt, lika god iaf!
ca 10-12 bitar

Betyg (2 röster)
Antal personer
-
Vinbärsmaräng

Ingredienser

Bottnar:
75 g margarin
1 1/2 dl strösocker
4 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
5 msk mjölk
1 hg hasselnötter

Maräng:
4 äggvitor
2 1/4 dl strösocker

Fyllning:
3-4 dl vispad grädde
1/2 l röda vinbär

Garnering:
Röda vinbärsklasar

Gör så här

Botten:
Klä en långpanna ca 25x35 cm, med smort bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör margarin och socker poröst och tillsätt gulorna ett i taget under kraftig vispning.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tilsammans med mjölken.
Bred ut smeten i långpannan.
Hacka nötterna grovt och strö dem över kaksmeten.

Marängen:
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret.
Bred marängen över smeten i långpannan.

Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Stjälp upp kakan när den svalnat något.
Låt den kallna (hit kan kakan förberedas, gärna dagen innan den skall serveras).
Dela bottnen i två delar och lägg samman dem med den vispade grädden och röda vinbär mellan.
Garnera med röda vinbär.
Ställ tårtan kallt innan den skall ätas.
Visningar:
5472
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Vinbärsmaräng recept
Hugis vinbärsma..
över 2 månader
Karls vinbärsma
av Voikka
över 2 månader