Vinbräserad kotlett med svamp

Fläskkotlett på ett lite nytt sätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 burk svamp i smör, ca 180 g
4 kotletter
Salt
Peppar
2 dl buljong
½ dl madeira
½ dl vispgrädde
Persilja

Gör så här

Hacka svampen och fräs upp den i en stekpanna eller gryta.

Ta upp den och stek kotletterna i svampfettet. Krydda efter stekningen.

Häll tillbaka svampen, späd med buljong och madeira och låt kotletterna puttra under lock ca 10-15 minuter.

Lägg över kotletterna i en varm karott. Vispa ut svampskyn med grädden, låt det koka ihop några minuter och häll den över kotletterna. Garnera med persilja.

Servera med kokt eller stekt potatis.
Visningar:
1126
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kebabgryta á la
av evaldo
över 2 månader