Vindruvkyckling

Druvorna tillsammans med vinet ger festsmak åt köttet och gör att rätten ser dekorativ ut.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kyckling, tinad och styckad i portionsbitar eller 1 kg kycklingfilé
2 msk smör eller margarin
1 krm paprikapulver
Salt
Vitpeppar
1 liten gul lök
2 dl vitt vin
300-400 g fasta gröna druvor
2-3 dl grädde

Gör så här

Torka kycklingbitarna och bryn dem i matfettet, som först blandats med paprika. Kycklingen får då extra fin färg.

Salta och peppra efter bryningen.

Finhacka löken och strö den över kycklingen. Häll på vinet och låt köttet steka efter på svag värme under lock ca 15 minuter.

Halvera druvorna och kärna ur dem. Lägg dem i grytan och späd samtidigt med lite av grädden.

Låt rätten puttra vidare 15-20 minuter och tillsätt resten av grädden i omgångar under tiden.

Smaka av och servera.

Du kan byta ut hälften av vindruvorna mot champinjoner.

Servera med kokt ris, en grönsallad eller råstekt potatis.
Visningar:
664
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.