Vindruvsfilé

Mums! En rätt som i alla fall jag får abstinens efter då och då!

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Vindruvsfilé

Ingredienser

600 g fläskfilé
300 g gröna vindruvor
2 msk smör till stekning
2 msk vetemjöl
1½ dl grädde
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
½ msk äkta soya

Gör så här

Kärna ur vindruvorna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och platta ut dem med handen. Bryn skivorna vackert bruna på båda sidorna i smör.

Flytta över köttet i en gryta och fräs druvorna i smöret som är kvar i stekpannan. Strö på mjölet, späd med grädden och tillsätt crème fraiche. Smaksätt med salt, peppar och soya.

Häll blandningen över köttet i grytan och låt koka på svag värme under lock i 12-15 minuter. Servera med pressad potatis och en grönsallad. Garnera ev med några vindruvor.
Visningar:
3164
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.